DÅ™Ãve než zalijete doma kávu horkou vodou, pÅ™edcházà tomu, než se dostane do obchodu a na váš stůl, dlouhý proces. NejdÅ™Ãv je tÅ™eba sklidit plody kávovnÃku, což se dÄ›je vÄ›tÅ¡inou ruÄnÄ› setřásánÃm na rozprostÅ™ené plachty nebo v menÅ¡Ã mÃÅ™e pomocà sklÃzecÃch strojů. PÅ™ednost ruÄnÃmu sklÃzenà se dává proto, že kávové bobule dozrávajà na každém keÅ™i, i v rámci jedné rostliny, v různou dobu. Plody, které tÃmto způsobem sklÃzÃme, je nutno co nejdÅ™Ãve, nejlépe ihned zpracovat. Je tÅ™eba zbavit je veÅ¡kerých vrstev, aniž by doÅ¡lo k poruÅ¡enà vlastnÃho semene. DÄ›je se tak dvÄ›ma způsoby – buÄ suchou, nebo mokrou cestou.
Suchá a mokrá cesta
Ekonomicky výhodnÄ›jÅ¡Ã suchá metoda se dnes již k zÃskávánà kvalitnÃho zrna použÃvá minimálnÄ›, neboÅ¥ pro zÃskánà opravdu kvalitnÃho nápoje je lepÅ¡Ã použÃvánà promývacà Äi polopromývacà metody. TÃmto způsobem se zÃskajà opravdu kvalitnà a Äistá zrna a navÃc pomÄ›rnÄ› rychle. Kvalitnà praženÃ, dÃky kterému má zrno vyrovnanou barvu zevnitÅ™ i zvenku, je na pohled matné až matnÄ› lesklé, je pak závÄ›reÄnou fázÃ. Po té se zrno dostává do obchodů a odtud na váš stůl. Náš internetový obchod vám nabÃzà pouze nejkvalitnÄ›jÅ¡Ã druhy káv.